Friends forever

Kromfohrländers and my family

In English

Yksitoista vuotta haaveilin uudesta länderistä, maanmainion herrasmiehen Peter av Ros-Logen pitkän elämän päätyttyä vuonna 1993. Kun alkuvuonna 2004 tuli vihdoinkin sopiva elämäntilanne hankkia länderinpentu, minua vietiin ja koirakuume oli kova. Krumme Furche W-pentueen tytöistä luokseni matkasi hieman myöhemmin Waikiki eli tuttavallisemmin Kiki, joka muutti uuteen kotiinsa 27.3.2004.

Kiki on pusumoottori vailla vertaa, sillä on pieni sydän rakkautta täynnä etenkin oravia ja useimpia koiriakin kohtaan, se on kohtuullisen sosiaalinen ja utelias mutta samalla länderimäisen pidättyvä, mahdollisimman pitkään kaikkia mahdollisia asioita harkitseva ja herkistä herkin pikkulady hienohelma. Kiki on perheen Konservatiivi, joka hiljaa hieman paheksuu toisten vähemmän konservatiivisia toimia. Kaikenkaikkiaan Miss Kiki on ihana ja ystävistä uskollisin. (Lue Kikin ajatuksista lisää)

Peetu eli Saranevan Amon-Ra muutti Sara-emon hellästä hoivasta uuteen kotiinsa joulukuussa 2004. Se on osoittautunut aivan upeaksi luonteeksi: se on suloisen hellä poju, joka tykkää olla lähekkäin (lue: istuu jalallasi ja pitää päätään polvellasi tuntitolkulla), mutta samalla se on rajun miehekäs leikeissään, ja fiksu kuin mikä. Avoimuus ja länderipiireissä kohtuullinen sosiaalisuus tuohon vielä päälle, ja lopputuloksena onkin jo täydellinen koira? Ei vaiskaan, kyllä Peetullakin taitaa joitain "vikoja" olla, mutta niin pieniä, ettei niitä kannata tähän listailla. Peetu on mamin oma poika, oikea Kamu, joka seuraisi perhettään vaikka maailmaan ääriin. Lisäksi Peetu on suuri Empaatti. (Lue Peetun ajatuksista lisää)

Fenja eli Demians Glamour muutti meille Annen & Pela-emon luota marraskuussa 2006, ja nyt saamme ihmetellä villiä pientä tyttöä. Peetu oli aluksi hyvin mustasukkainen, mutta kahden päivän jälkeen se alkoi jo leikkimään pikkuisen kanssa isovelimäisen hellällä otteella.

Fenja on todella reipas tyttö, eikä se tällä hetkellä tunnu pelkäävän mitään tai ketään normaalioloissa.

Olen Suomen kromfohrländer ry:n webmaster ja olen toiminut myös yhdistyksen lehden päätoimittajana.

webmaster@kromfohrlander.fi

 

My family and kromfohrländers: history & plans

My family bought our first kromi from Finland's first kromfohrländer kennel Av Ros-Loge in 1979. Our first kromi was Pete (Peter av Ros-Loge), who was a wonderfully intelligent and loving boy.

Finland's first kromi breeder Maria Åkerblom of kennel Av Ros-Loge bought her first kromis directly from the breed's first breeder Ilse Schleifenbaum (kennel vom Wellersberg), and from Otto Borner (kennel vom Lenneberg) and from kennel von Mazeppa in 1962.


About the Finnish kromi history in German by Sybille Naß


Present activities & future plans

I have two lovely kromi family members, Peetu (Saranevan Amon-Ra) and Fenja (Demians Glamour). Kiki (Krumme Furche Waikiki) lives with my ex-husband in the same town.

I started editing the first Finnish book about the breed in 2005, but at the moment this project is on hold.

I'm also the webmaster and I have worked as the editor-in-chief of the club magazine of the Finnish Breed Association for Kromfohrländer.

Memberships

  • Finnish Breed Association for Kromfohrländer
  • The Finnish Kennel Club

Sari Gurney
Helsinki, Finland
September 2007

webmaster@kromfohrlander.fi

 
 
Kromfohrländer
Our kromis
Memories
Photo galleries
History & plans
Kromi links